Zakelijk Internet

Met Zakelijk Internet van Vidined ben je online op de manier die het beste bij jouw bedrijf past.  

Zakelijk Internet is geschikt voor bedrijven die een snelle en betrouwbare internetverbinding willen hebben om probleemloos te kunnen werken in de Cloud, Teamsvergaderingen te voeren of lekker vlot te kunnen internetten. 

Wij leveren onze internetverbindingen niet alleen over de landelijke koper- en glasvezelnetwerken; ook sluiten wij op aan via lokale glasvezelinitiatieven.

Zakelijk testnet


Zakelijk Internet maakt gebruik van het landelijke koper- of glasvezelnetwerk. Afhankelijk van de beschikbaarheid op het aansluitadres leveren we de verbinding basis van xDSL (VDSL of B-VDSL) of FTTH/O-techniek. 

Zakelijk glasvezel

Zakelijk Glasvezel maakt gebruik van een eigen glasvezel vanuit het netwerk van de provider. Deze glasvezel kan geleverd worden op het netwerk van KPN, Eurofiber of VodafoneZiggo.

Tijdelijk internet

Tijdelijke verbindingen op basis van 4G/5G of xDSL kunnen uitermate handig zijn wanneer er wel behoefte is aan een stabiele internetverbinding zonder vast te zitten aan een langdurig contract. Daarnaast is het mogelijk een LAN-infrastructuur te leveren tot in iedere uithoek van de tijdelijke locatie. 

Backupverbinding

Geen enkele verbinding is ongevoelig voor een kabelbreuk of technische storing in het netwerk van de provider. Om er voor te zorgen dat het werken (vrijwel) normaal door kan gaan in het geval van een technische storing kunnen wij een backupverbinding leveren op basis van xDSL, FTTH of Zakelijk glasvezel.

Support 24/7/365

Verbindingen en routers die afgenomen worden bij VidiNed worden standaard opgenomen in de monitoringssoftware en daarmee houden we de verbinding en hardware in de gaten. Zodra we afwijkingen constateren beginnen we een uitgebreid onderzoek waar deze afwijkingen vandaan komen. Indien nodig brengen we de klant op de hoogte en geven we aan wat de vervolgstappen gaan zijn. 

Veilig internet op de zaak

Netwerkbeveiliging

Een ondernemer moet zich tegenwoordig met meer bezig houden dan alleen de dagelijkse werkzaamheden van zijn of haar bedrijf. Het risico dat een onderneming last krijgt van (ethical) hackers, DDoS-attacks of gijzelsoftware is in de huidige tijd dagelijks aanwezig. 

VidiNed neemt standaard de geleverde routers op in het patch- en monitorbeleid waardoor de apparatuur altijd voorzien is van de laatste stabiele firmware en bij afwijkingen van het internetverbruik direct gealarmeerd wordt. 

Een goede router is echter nog geen zekerheid op een veilige internetverbinding; daarom leveren wij ook de firewall-oplossingen van FortiNet en Cisco Meraki. 

IP-VPN netwerk

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen gebruik maken van de IP-VPN netwerkoplossing van VidiNed.

Hierbij leveren we op iedere vestiging een IP-verbinding op basis van de beschikbare techniek (xDSL, FTTH of Zakelijk Glasvezel) en koppelen we deze in het netwerk van KPN aan elkaar op een eigen (private) VLAN. Hiermee is het onmogelijk voor buitenstaanders om op het netwerk te komen. 

Afhankelijk van de wensen en eisen die gesteld worden aan de IP-VPN is het mogelijk om gebruik te maken een centrale FortiNet firewall, de eigen firewall op kantoor of in het datacenter of helemaal geen internetverkeer toe te staan. 

De IP-VPN oplossing is uitermate geschikt voor het transparant doorsturen van netwerkverkeer tussen vestigingen of richting een datacenter wanneer een hoge mate van veiligheid en eenvoudig beheer vereist is.


Infrastructuur

Met de komst van hogere internetsnelheden en de behoefte om meer op basis van WiFi te doen is het nog belangrijker geworden om een goede infrastructuur op de zaak te hebben. 

Door gebruik te maken van de netwerkapparatuur van Cisco Meraki en HP Aruba kunnen wij een netwerk leveren dat volledig in beheer genomen kan worden en daarmee altijd up-to-date is. 

Sterke netwerken vragen om sterke merken

  • firewall
  • switching
  • access points
  • DSL routers
  • fiber routers
  • switching
  • access points
  • firewall
  • switching