Een veilig netwerk

Als ondernemer wil je niet het risico lopen dat jouw bedrijf door een zwakheid in het netwerk slachtoffer gaat worden van een groep hackers die jouw bedrijfsprocessen weten te stoppen. 

Door een solide basis te leggen met moderne apparatuur en continue te blijven voorzien van de laatste veiligheids- en firmwareupdates zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf kan doorwerken. 

Afhankelijk van de wensen en eisen kunnen wij op verschillende (technische) niveaus de beveiliging van het netwerk én de verbinding realiseren. 

Netwerkbeveiliging

Een ondernemer moet zich tegenwoordig met meer bezig houden dan alleen de dagelijkse werkzaamheden van zijn of haar bedrijf. Het risico dat een onderneming last krijgt van (ethical) hackers, DDoS-attacks of gijzelsoftware is in de huidige tijd dagelijks aanwezig. 

VidiNed neemt standaard de geleverde routers op in het patch- en monitorbeleid waardoor de apparatuur altijd voorzien is van de laatste stabiele firmware en bij afwijkingen van het internetverbruik direct gealarmeerd wordt. 

Een goede router is echter nog geen zekerheid op een veilige internetverbinding; daarom leveren wij ook de firewall-oplossingen van FortiNet en Cisco Meraki. Afhankelijk van het toekomstig gebruik kunnen deze firewalls in het netwerk op locatie of in het netwerk van KPN of Eurofiber geplaatst worden. 

Koppelen van vestigingen met veilig IP-VPN

Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen gebruik maken van de IP-VPN netwerkoplossing van VidiNed.

Hierbij leveren we op iedere vestiging een IP-verbinding op basis van de beschikbare techniek (xDSL, FTTH of Zakelijk Glasvezel) en koppelen we deze in het netwerk van KPN aan elkaar op een eigen (private) VLAN. Hiermee is het onmogelijk voor buitenstaanders om op het netwerk te komen. 

Afhankelijk van de wensen en eisen die gesteld worden aan de IP-VPN is het mogelijk om gebruik te maken een centrale FortiNet firewall, de eigen firewall op kantoor of in het datacenter of helemaal geen internetverkeer toe te staan. 

De IP-VPN oplossing is uitermate geschikt voor het transparant doorsturen van netwerkverkeer tussen vestigingen of richting een datacenter wanneer een hoge mate van veiligheid en eenvoudig beheer vereist is.

Support 24/7/365

Verbindingen en routers die afgenomen worden bij VidiNed worden standaard opgenomen in de monitoringssoftware en daarmee houden we de verbinding en hardware in de gaten. Zodra we afwijkingen constateren beginnen we een uitgebreid onderzoek waar deze afwijkingen vandaan komen. Indien nodig brengen we de klant op de hoogte en geven we aan wat de vervolgstappen gaan zijn. 

Infrastructuur op locatie

Met de komst van hogere internetsnelheden en de behoefte om meer op basis van WiFi te doen is het nog belangrijker geworden om een goede infrastructuur op de zaak te hebben. 

De combinatie van goede netwerkapparatuur die op elkaar is afgestemd zorgt voor tevreden netwerkgebruikers, kan de veiligheid geborgd worden en heb je één aanspreekpunt voor wijzigingen of in geval van storing.

Door gebruik te maken van de netwerkapparatuur van Cisco Meraki en HP Aruba kunnen wij een netwerk leveren dat volledig in beheer genomen kan worden en daarmee altijd up-to-date is. 

We nemen graag contact op met je!


Sterke netwerken vragen om sterke merken

  • firewall
  • switching
  • access points
  • DSL routers
  • fiber routers
  • switching
  • access points
  • firewall
  • switching