Per 31 maart 2022 stopt KPN definitief met het 3G-netwerk. Dit mobiele netwerk wordt uitgefaseerd omdat steeds mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien zullen de frequenties die nu gebruikt worden voor 3G ingezet gaan worden voor het 4G- en 5G-netwerk. Zo maakt KPN het 4G- en 5G-netwerk nog sneller, veiliger en stabieler.

Mocht je nog beschikken over oude(re) telefoons, tablets of andere mobiele apparaten die gebruik maken van 3G dan is het van belang dat deze voor 31 maart 2022 vervangen of aangepast worden. Na 31 maart 2022 kan er enkel nog gebruik gemaakt worden van het 2G (GSM) netwerk. Hiervan zijn de gevolgen:

  • traag internet (niveau 1998 inbellen)
  • geluidskwaliteit tijdens gesprekken is minder
  • niet gelijktijdig bellen en internetten

KPN zal per 22 november 2021 beginnen met het versturen van SMS-berichten naar actieve 3G-gebruikers met het verzoek actie te ondernemen.

Categorie:

Tags: